Lapin maaseutunuorissa on pohjoista vimmaa!

 

Lapin maaseutunuoret ovat aktiivisia toimijoita. Meillä Manut osallistuvat vuosittain näyttävästi MTK:n joulutulitempaukseen ympäri Lapin.

Lapin Manujen luoma perinne on kevään kolmipäiväiset kokoontumisajot, johon ovat tervetulleita omiemme lisäksi myös valtakunnan Manut.

Edustaminen järjestössä

 

MTK-Lapin johtokunnassa on aina Maaseutunuorten edustaja, jonka kausi on kolmivuotinen. Vuoden 2019 alussa johtokunnassa aloitti Aleksi Kortesalmi Ranualta. Aleksi on  maidontuottaja. Ennen omaa tilaa hän työskenteli lomittajana ja eri tiloilla renkinä. Myös kaivostyö tuli tutuksi.

Töitä hän on paiskinut 15-vuotiaasta saakka ja Louen maaseutuyrittäjän perustutkinnon hän teki oppisopimuksella. 

Aleksi haastateltiin syksyllä 2018 MTK-Lapin nettisivun uutiseen, kun hän kisasi johtokuntapaikasta. Tässä hänen ajatuksiaan:

Mitä teet työksesi?

”Ostin syksyllä 2018 maatilan Ranualta, eli harjoitan maidontuotantoa robottitilalla. Pyrin tekemään kaiken itse, mutta jos rahkeet eivät riitä, urakoitsija auttaa. Töitä on paljon, mutta tähän olen tähdännyt jo vuosia”.

Millä tavalla MTK on sinulle tuttu entuudestaan?

”MTK on tullut tutuksi nimenomaan maaseutunuorten toiminnasta ja tempauksista. Olen ollut mukana niissä jo useana vuonna, osallistunut Levin reissuille ja käynyt valtakunnallisissa nuorten parlamenteissa. On hyvä osallistua, sillä MTK on meidän viljelijöiden etuja ajava järjestö. Minulla on tarkoitus aktivoitua myös tuottajayhdistystoimintaan, nyt kun olen viljelijä”.

Miten haluat vaikuttaa MTK:ssa?

”Haluan tuoda MTK-Lapin johtokuntaan meidän nuorten viljelijöiden näkökulmia etujen ajamisessa ja edustaa ennen kaikkea nuoria, mutta tietenkin pitäen kaikkien lappilaisten asiat ja kokonaisuus mielessä”.

 

Maaseutunuoret?


Tutustu nuoriin ja lupaaviin maaseutunuorten omilla nettisivuilla. Sivuilta löydät myös ajankohtaiset tapahtumat niin Lapissa kuin muuallakin Suomessa.

Maaseutunuoret