null Uutta verta MTK-Lapin johtokuntaan

Uutinen

Uutta verta MTK-Lapin johtokuntaan

9.3.2021

Sodankyläläinen järjestöaktiivi Matti Riipi aloitti vuodenvaihteessa MTK-Lapin johtokunnan jäsenenä. Hän ryhtyy edunvalvontatöihin kotimainen ruuantuotanto mielessään.

MTK-Lapin 9-jäseninen johtokunta uudistui vuoden 2021 alkajaisiksi. Itäisen Lapin edustajaksi nousi sodankyläläinen Matti Riipi.

Alakemijoen, Simon ja Tornion toisena edustaja aloitti simolainen Tuomo Leinonen, joka on aiemmin ollut seuraamassa johtokunnan työskentelyä MTK:n valtuuskunnan edustajana.

Matti Riipille edunvalvontatyö ja vaikuttaminen ovat jo ennestään tuttuja. Hän on MTK-Sodankylän johtokunnan varapuheenjohtaja ja MHY Sodankylän valtuustossa jäsen.
Tämän lisäksi Riipi toimii Sattasniemen paliskunnan poroisäntänä ja hän on myös Paliskuntain yhdistyksen hallituksessa.

”Mukavia nämä luottamustehtävät. Kyllä näihin mielellään osallistuu”, Riipi myhäilee.
”Minulta kysyttiin, että olenko kiinnostunut, ja minä olin. Olen tyytyväinen saamaani luottamukseen”.

Ensimmäiseen kokoukseen tammikuussa Riipi osallistui etänä, kuten suuri osa muustakin johtokunnasta. Yhdestä kokouksesta ei vielä saanut kuin pintaraapaisun koko johtokuntatoiminnan sisällöstä. Hän odottaakin ihmisiin tutustumista.

”Olen käynyt joissakin MTK-Lapin kevät- ja syyskokouksissa. Myös Levin neuvottelupäiville olen osallistunut. Onhan tämä johtokunnassa oleminen taas ihan eri taso”.

MTK-Lapin johtokunnassa hän näkee edustavansa omaa aluettaan ja sen tuottajia ja tuovansa johtokuntaan näkemystä myös poroelinkeinosta ja metsänhoidosta.

Riipin mielestä monipuolinen edunvalvonta on tärkeää. Hän haluaa myös omalta osaltaan tuoda esille omavaraisuuden ja kotimaisuuden merkitystä ruuantuotannossa.

”MTK on vaikutuskanava ja sellainen taho, josta saa apua, jos tulee ongelmatilanteita eteen. Edunvalvonta on meidän taustallamme koko ajan. Varsinkin, kun olemme täällä reuna-alueella ja Lapissa, niin ääni tulee MTK-Lapin kautta kuuluvaksi”.

Kuka Matti Riipi?

  • 37-vuotias poromies
  • Asuu Sattasjokivarressa Sodankylän Sattasessa
  • Perheessä vaimo, poika ja tytär
  • Viettää vapaa-aikansa perheen parissa luonnossa