Takaisin Marko Posiosta uusi johtokunnan jäsen

Uutinen

Marko Posiosta uusi johtokunnan jäsen

26.01.2024

MTK-Lapin johtokunnassa aloitti tammikuussa uutena jäsenenä Marko Posio Posiolta. Hänen vastuualuettaan ovat Posio, Ranua ja Rovaniemi.

MTK-Lapin johtokunnan jäsen Marko Posio. Kuva: Hanna Posio
MTK-Lapin johtokunnan jäsen Marko Posio. Kuva: Hanna Posio

Marko Posio on toiminut Posion tuottajayhdistyksen johtokunnassa jo 2000-luvun alusta lähtien. MTK-toiminnan lisäksi hän on vaikuttanut Lihakunnan edustajistossa vuodesta 2004 saakka. Kuusi vuotta hän on ollut Lihakunnan hallintoneuvoston jäsen.
 
Lihakarjan kasvattajana toimiva Posio, 54, aloitti viljelijänä vuonna 1998. Tila on perheviljelmä, jossa kasvatetaan sonneja teurasikäisiksi. Vasikat tulevat tilalle isommasta vasikkajuottamosta. Tila on osakkaana juottamossa.
 
Marko Posio pitää sekä MTK:n että Lihakunnan parissa toimimista hyvinä kanavina tietää ja vaikuttaa asioihin. MTK-Lapin johtokunnassakin hänen kiinnostuksen kohteensa tulevat olemaan lihantuotannon puolella.
 
”Odotan MTK-Lapin johtokuntatoimintaa mielenkiinnolla. On hyvä nähdä, miten siellä voidaan vaikuttaa maanviljelijöiden asemaan ja kaupan ylivaltaan. Tuottajahinnat ovat taas alkaneet laskea. Lihapuolella kilohinta on laskenut pelkästään tammikuussa jo 12 senttiä. Lisäksi kaupat on hankala saada antamaan euroja viljelijöille”.
 
Talousasioiden lisäksi Marko Posio on huolestunut maanviljelijöiden jaksamisesta. Uupumuksen torjuntaan pitäisi saada jotain työkaluja. Välitä viljelijästä -hanketta hän pitää hyvänä, mutta jotain muutakin tarvittaisiin.
 
”Tiloja lopettaa kiihtyvällä tahdilla ja se huolestuttaa. Omalta seudultakin on lopettanut viisikymppisiä viljelijöitä vuosien mittaan monia.  Monia painaa viljelijöiden jatkuva syyllistäminen, vaikka loppupeleissä maanviljelijät ovat maailman pelastajia eivätkä sen tuhoajia”.
 
Työn vastapainoksi Marko Posio on ruuhkavuosien hellitettyä herätellyt syksyistä metsästysharrastusta ja muutenkin luonnossa tulee liikuttua paljon. Hengähdystaukoina toimii myös kulkeminen messuilla Hanna-vaimon taideyrityksen tuotteita myymässä.
 
”Siinä pää tuulettuu”.