null Lähiruokapäivä tulee taas!

Uutinen

Lähiruokapäivä tulee taas!

6.9.2022

Lähiruokapäivänä tilat avaavat ovensa yleisölle. Ranualainen Keskitalon Ylämaankarja viettää Lähiruokapäivänä myös tilan 10-vuotisjuhlaa.

Keskitalon Ylämaankarja Ranualta on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen
Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Keskitalon Ylämaankarja osallistuu
Lähiruokapäivään ensimmäistä kertaa pitämällä avoimien ovien päivää tilalla.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on näin mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.

- Olemme lähteneet tapahtumaan positiivisin mielin. Toivomme väen lähtevän liikkeelle
tapahtumapäivänä sekä vierailijoiden lähtevän myös kauempaakin päiväretkelle katsomaan eläimiä ja ostoksille. Toivotaan, että sää suosii ja vierailijat pääsevät viihtymään sekä viettämään hauskaa syyspäivää tilalla, Eija Nurmela toteaa.

Tapahtumapäivänä on myynnissä tilan ylämaankarjan lihatuotteita ja Keskitalon Ylämaankarjan
emolauma tervehtii vierailijoita laitumelta kylätien varrella. Pihapiirissä löytyy lapsille puuhaa ja nähtävää, kuten polkutraktorirata ja paikallisen MTK:n järjestämä kisailu.

Paikallinen kyläyhdistys paistaa tilan grillimakkaroita ja tämän lisäksi myynnissä on paikallisien jauhopeukaloiden leipomuksia sekä perunaa. Pihapiirissä on reilusti lapsille tilaa temmeltää sekä aikuisille mahdollisuus nauttia grillin antimista ja vanhan Putkivaaran kylän maalaismaisemasta.

- Lämpimästi tervetuloa katsomaan tiloille mitä on nykyaikainen maaseutu ja maatalous. Sekä
vakuuttumaan siitä, miten paljon työtä tehdään suomalaisen puhtaan ruuan parissa ja miten paljon tämä työllistää suomalaisia maaseudulla, Nurmela kannustaa.

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jo seitsemättä kertaa ja osallistuvia toimijoita riittää
ympäri Suomen.

Lähiruokapäivä on oikea maku- ja elämysmatka suomalaisen lähiruuan pariin:
päivän aikana pääsee tutustumaan lähialueen ruoantuottajien monipuoliseen kirjoon, aina
perinteisistä maatiloista riistayhdistyksiin, pienpanimoihin ja jatkojalostajiin.

Mukaan ovensa avaamaan kutsutaan ruoantuottajien ohella erilaisia maaseudun toimijoita ja yrityksiä aina matkailu- ja elämyspalveluista erilaisiin yhdistyksiin ja ruoka-alan ammattilaisiin.

Kuva: Arto Takalampi