Takaisin Kouluissa kokataan taas kotimaista

Uutinen

Kouluissa kokataan taas kotimaista

19.09.2023

Kokkaa kotimaista -koulukampanja on ihastuttanut kouluissa jo kolmena syksynä. Yli 30 000 kasiluokkalaista on kokkaillut MTK-yhdistysten toimittamista raaka-aineista herkullisen aterian. MTK:n toiminnassa aktiivisesti mukana olevat toimijat halki Suomen huolehtivat kampanjan jalkauttamisesta ja ruokailon levittämisestä. 

Kokkaa kotimaista -materiaali pitää sisällään kotimaiset raaka-aineet pää- ja jälkiruokaan sekä sähköisen oppimateriaalin ja oppilaille jaettavan reseptivihkosen. Tämän vuoden ruokaohjeet ja herkulliset inspiraatiokuvat on toteuttanut keittiömestari Kati Laszka. Suomalaiset, monipuoliset ja laadukkaat raaka-aineet sopivat moneen makuun ja ruokavalioon.

Pääraaka-aineita tämän syksyn kampanjassa ovat kotimainen siipikarjanliha, makoisat tomaatit, yrtit ja kasvikset sekä mainiot maitotuotteet, kuten kerma ja tuorejuusto. Lisäksi kotoisa peruna, mahtava proteiininlähde herne ja kotimainen pasta sekä maukkaat monipuoliset omenat ja pehmoinen kaura, tällä kertaa makeana herkkuna omenapaistoksen päällä.  

Kivojen reseptien myötä saattaa syttyä oivallus: reseptit reissaavat, raaka-aineet ovat paikallisia! Yhdessä kokatun ja nautitun aterian voima on vaikuttava. Yhteisessä ruokapöydässä voidaan keskustella vaikkapa seuraavista aiheista: Mitä ruuan alkuperä merkitsee? Tiedätkö mistä ruoka tulee? Millainen ruoka maistuu sinulle tai perheellesi? Millaisia makumuistoja tai perinteitä ruokaan liittyy?