Takaisin Kirjaudu Oivaan – se kannattaa!

Uutinen

Kirjaudu Oivaan – se kannattaa!

07.02.2024

Oiva jäsenpalveluportaalissa muutat tietojasi, näet tapahtumat ja koulutukset sekä paljon muuta vain MTK-jäsenille tarkoitettua tietoa.

MTK on uusinut verkkosivunsa ja uudistuksen yhteydessä on panostettu muun muassa siihen, että MTK:n jäsenten olisi entistä helpompaa kirjautua Oivaan eli jäsenpalveluportaaliin. 

Oivassa jäsenelle on tarjolla paljon hyödyllistä, vain jäsenille tarkoitettua materiaalia. Jäsenpalveluportaalissa voi tarkistaa omat jäsentietonsa ja laskunsa, katsella jäsenedut ja tulevat koulutukset ja tapahtumat sekä tutustua esimerkiksi sopimusmalleihin.

Yksi tärkeimmistä jäsenpalveluportaalin moduuleista on Oiva Verkko-opisto. Siellä tavaraa on jäsenpalveluportaalia enemmän, ja laajemmin. Opistossa on järjestettyjen webinaarien tallenteet, jäsenillat, infoa CAP27:stä ja ammatillisen osaamisen kursseja.

Ammatillisen osaamisen kursseista ajankohtaisin on ehdottomasti Maatilan paloturvallisuus -kurssi, jota suositellaan ihan kaikille suoritettavaksi. Kurssin aineisto koostuu maatilan turvallisuuteen ja riskienhallintaan liittyvistä aiheista. Lopussa osaaminen testataan monivalintatehtävistä koostuvassa testissä. 

Maatilan paloturvallisuus -kurssin suorittaminen vie noin 15–30 minuuttia. Materiaali on tuotettu yhteistyössä LähiTapiolan kanssa, joten testin tehneiden kanssa arvotaan puolivuosittain LähiTapiolan jauhesammuttimia.

Oiva Verkko-opisto sisältää kurssit myös luottamushenkilötyöskentelystä ja Oiva-jäsenrekisterin käytöstä. Unohtaa ei sovi myöskään Näin teet -koulutussarjaa! Sieltä löydät esimerkiksi ohjeet, miten Googlen ilmaisia ohjelmia hyödynnetään.

Parhaiten Oivaan tutustuu, yllätys yllätys, itse sinne kirjautumalla ja sen tarjontaan paneutumalla. 

Jäsenportaaliin kirjautuminen

Jos MTK:n sivut eivät ole tutut, etkä aiemmin ole kirjautunut Oivaan, ei hätää – MTK:n verkkosivujen etusivulla www.mtk.fi on ohjeet kirjautumiseen etusivun oikean laidan vihreän Kirjautumisohjeet-palikan takana:

Sekä MTK:n että MHY:n jäsenen tunnus on jäsenrekisterissä oleva sähköpostiosoitteesi. Salasanan saat määritettyä ensimmäisellä kirjautumisella Oiva-kirjautumissivun oikeassa alakulmassa olevasta "Luo uusi salasana" -linkistä. 

Jos sähköpostisoitteesi ei vielä löydy jäsenrekisteristä, ole yhteydessä yhdistyksesi jäsensihteeriin. Jäsensihteerien yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme:

Oiva Verkko-opistoon kirjautuminen

Verkko-opistoon pääsee kätevästi jäsenportaalin kautta. Kirjautuminen tapahtuu samoilla Oiva-tunnuksilla, joihin kirjaudutaan jäsenportaaliin.