null Kari Salmela on välittävän vakuutusyhtiön ohjastaja

Uutinen

Kari Salmela on välittävän vakuutusyhtiön ohjastaja

26.9.2019

LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela ymmärtää maataloustuottajien työn haasteet. Salmela kävi tutustumassa Matin tilaan arkeen Pellon Turtolassa ja juttelemassa siitä, millä tavalla vakuutusyhtiö kulkee tuottajan rinnalla hallitsemassa maatilan riskejä.

Teksti ja kuvat: Auni Vääräniemi

Vakuutusyhtiöiden keskinäinen kilpailu asiakkaista on kovaa. LähiTapiola on pärjännyt tässä kilpailussa hyvin, kertoo LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela.

”On tutkittu, että meidän asiakkaillamme on vähiten halukkuutta vaihtaa vakuutusyhtiötä. Maatilavakuutuksemme ovat toimivia, sillä lähes jokaisella viljelijällä on ainakin jokin vakuutus LähiTapiolassa”.

Kokenut toimitusjohtaja

Salmela aloitti toimitusjohtajan työt tämän vuoden alussa. Sitä ennen hän oli 18 vuotta pankkipuolella esimerkiksi yrityspankinjohtajana. Ennen pankkiuraa hän työskenteli vakuutuspuolella. Pankki- ja vakuutusala eroavat toisistaan monella tapaa.

Pankki katsoo enemmän papereita, vakuutusyhtiö puolestaan päivittäistä tekemistä. LähiTapiola kulkee viljelijän rinnalla ja on mukana hallitsemassa maatilan riskejä”.

Kari Salmela vakuuttaa tietävänsä, mitä haasteita viljelijöillä on ollut kannattavuuden kanssa. Käytännössä hän on tutustunut sikaloihin ja nykyaikaisiin navetoihin. Tallihaalarit ovat päällä säännöllisesti pitkään jatkuneen hevosharrastuksen takia.

Hän pääsi LähiTapiolan asiakkuusjohtaja Reino Keskitalon mukana tutustumaan maatilan arkeen Matin tilalla Pellon Turtolassa. Samalla Salmela keskusteli LähiTapiola Lapin hallintoneuvostoon kuuluvan Markku Matin kanssa siitä, miten viljelijät voivat vaikuttaa hallinnossa ja miten LähiTapiolan vakuutuspalvelut toimivat.

Kolme kertaa vuodessa kokoontuvan hallintoneuvoston tehtävänä on valita hallitus ja valvoa hallituksen ja toimitusjohtajan vastuulla olevaa yhtiön hallintoa. Hallintoneuvostossa on edustajia monelta eri ammattialalta, ja Markku Matin mielestä on tärkeää, että viljelijöillä on edustajansa siellä.

”Siellä pystyy kyllä hyvin viemään viljelijöiden asioita eteenpäin. Voi esimerkiksi kertoa, millä tavalla vakuutusyhtiö voi markkinoida meille vakuutuksia”.

Kilpailuttaminen teettää töitä

Markku Matti on LähiTapiolan asiakkaana tyytyväinen siihen palveluun, jota yhtiö tarjoaa. Matin tilalla ei ole sen vuoksi nähty tarvetta kilpailuttaa vakuutuksia.

”Kilpailuttaminen on varmasti järkevää, mutta se teettää paljon töitä. Paljon vähemmällä stressillä pääsee, kun pysyy LähiTapiolassa ja sama tuttu Reino tekee vakuutusasiat”, Markku Matti kertoo.

Kari Salmela sanoo jo huomanneensa, että myös Reino Keskitalon ja MTK-Lapin yhteistyö sujuu hyvin. MTK-toimintaan Salmela aikoo perehtyä itsekin lisää.

”Tiloille on tärkeää, että vakuutusedustajalla on silmää maatilaympäristölle. Kun kiertää paljon, näkee monet riskinpaikat eri silmin kuin päivittäin maatilalla työskentelevät”, Salmela summaa.