null Annakaisa Heikkonen aloitti metsälinjan kenttäpäällikkönä

Uutinen

Annakaisa Heikkonen aloitti metsälinjan kenttäpäällikkönä

2.10.2020

MTK:n metsälinjan kenttäpäällikkönä Lapissa on elokuussa aloittanut metsätalousinsinööri (YAMK) Annakaisa Heikkonen. Kenttäpäällikön työt ovat jatkumoa hänen aiemmille töilleen MHY Ylä-Lapin ja Metsähallituksen palveluksessa (Jänkäviesti 3/2020).

Annakaisa Heikkonen vastaa syyskuun alussa puhelimeen Ivalossa. Meneillään hänellä on vielä käytännön järjestelyt, joita MTK:n metsälinjan Lapin kenttäpäällikön tehtävien aloittaminen vaatii. Työt alkoivat elokuun puolivälissä, ja siitä lähtien Heikkonen on perehtynyt uuteen työnkuvaansa.

”MTK on todella kiinnostava työpaikkana. Näin jo edellisessä tehtävässäni, miten mahtava asiantuntijaorganisaatio MTK on ja mitä vaikuttamiskanavia sen kautta avautuu”, Heikkonen perustelee hakeutumistaan kenttäpäälliköksi.

Ennen uutta pestiään Heikkonen työskenteli Ylä-Lapin metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtajana Ivalossa. Myös kenttäpäällikön töitään hän tekee suurimmaksi osaksi Ivalosta käsin, kiitos voimistuneen etätyökulttuurin. Reissupäiviä maakuntaan tulee yksi tai kaksi viikkoa kohden.

”On hienoa, että asiantuntijatöitä voi hoitaa näinkin syvältä maakunnasta. Korona-aika on vielä vauhdittanut tätä työelämän digi- ja kulttuuriloikkaa. Ehkä vuosi sitten tämäkään ei olisi ollut mahdollista”.

Annakaisa Heikkosen työnkuvaan kuuluu alueellinen sidosryhmäyhteistyö, metsäsertifiointi ja Lapin alueen metsänhoitoyhdistysten ja yhteismetsien edunvalvonta. Hän kulkee metsänhoitoyhdistyksissä ja kenttäpäällikön tehtävänä on olla mukana monissa alueellisissa työryhmissä tai neuvottelukunnissa MTK:n edustaja. Monet niistä ovat yhteisiä tuottajapuolen kanssa.

Koulutukseltaan Heikkonen on metsätalousinsinööri (YAMK). Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuli alueidenkäytönsuunnittelusta. Pisin työura hänellä on kertynyt Metsähallituksen töistä metsätalouden tulosalueen tehtävissä, jotka sisälsivät muun muassa metsä- ja maankäytön suunnittelua.

”Olin Metsähallituksessa mukana Ylä-Lapin luonnonvarasuunnittelussa ja Yli-Muonion maankäyttösuunnitelman teossa. Työ on ollut eri elinkeinojen yhteen sovittamista, sidosryhmätyötä, ja kompromissien hakemista. Olin myös Inarin ja Utsjoen kunnan ympäristötarkastajana ennen kuin menin pari vuotta sitten Ylä-Lapin metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtajaksi”, Heikkonen kertoo.

Annakaisa Heikkonen on ryhtynyt innolla uuteen työhönsä. Taustasta metsänhoitoyhdistyksen toimijana hän uskoo olevan hyötyä sekä kentälle että hänelle itselleen.

”Se, että metsänhoitoyhdistykset ovat samaa ketjua MTK:n kanssa, mahdollistaa esimerkiksi alueellisten asioiden viemisen eteenpäin. Mielelläni olen tekemässä töitä koko kentän eteen”, Heikkonen sanoo.

Teksti ja kuva: Auni Vääräniemi