null Aina on toivoa -tilaisuus oli menestys

Uutinen

Aina on toivoa -tilaisuus oli menestys

4.3.2019

Toista kertaa järjestetyssä Aina on toivoa – Lapin mallilla -tilaisuudessa imettiin oppia ja otettiin aktiivisesti kantaa. 

Talousaiheisiin keskittyneessä tämän vuoden Aina on toivoa – Lapin mallilla -tilaisuudessa tuottajille annettiin työkaluja tilojen tulevaisuuden turvaamiseksi. Tilaisuus järjestettiin nyt toista kertaa ja tälläkin kertaa Torniossa.

Mukana tilaisuudessa oli tuottajia ympäri laajan Lapin. Yhteistyökumppaneiden MTK-Lapin, Melan, ProAgria Lapin, Lapin Ely-keskuksen ja Finanssilan lisäksi paikalla olivat esimerkiksi rahoittajatahot Tervolan ja Tornion Osuuspankit.

Tilaisuuden promoottori, Välitä viljelijästä -hankkeen Eija Tammela on erittäin tyytyväinen päivän antiin ja sen eteen tehtyyn yhteistyöhön.

”Lapin malli on nyt kahdesti testattu ja toimivaksi todettu”, Tammela myhäilee.

”Se osoittaa sen, että Lapissa me todella välitämme viljelijöistä ja haluamme yhdessä tehdä töitä Lapin maatilojen paremman tulevaisuuden puolesta. Tämän tilaisuuden henkenä oli, että kaikista näistä kriiseistä ja vaikeuksista huolimatta täällä halutaan miettiä keinoja ja luoda terveempää maatalousyrittäjyyttä. Se oli päivän tiivein anti”.

Päivän aikana korostettiin, että tuottajan pitää itsekin osata omaa päätään ja miettiä, onko investointilaskelma oikeasti järkevä. Tammelan mielestä oli hyvä, että myös rahoittaja oli kuulemassa nämä terveiset.

”Tunnelma oli väliin niin tiivis, että olisi voinut kuulla nuppineulan tippumisen lattialle. Penkissä istuttiin hievahtamatta ja asioita kysyttiin aktiivisesti. Palaute olikin, että päivä oli hyvä ja asiapitoinen”.

Aina on toivoa – Lapin mallilla -tilaisuus järjestetään jatkossakin, jos vain kysyntää tulee. Sitä ei järjestetä vain järjestämisen ilosta, vaan tarpeesta ja toiveesta.

”Tämän tilaisuuden idea syntyi joulukuussa MTK-Lapin syyskokouksessa, tuottajan ajatuksesta. Kun tulee hyvä idea, niin tottahan se toteutetaan”, Eija Tammela sanoo.