null Vakuutusturvasta huolehtiminen on aina ajankohtaista

Uutinen

Vakuutusturvasta huolehtiminen on aina ajankohtaista

9.6.2022

Viljelijät ja maaseudun väestö ovat tässä maailman tilanteessa heränneet miettimään henkilöturvaa ja itsensä vakuuttamista, kertoo LähiTapiolan vakuutusedustaja Arto Kylmäniemi.

Itsensä vakuuttaminen on aina ajankohtaista, ja viimeaikaiset uutiset Ukrainan sodasta sekä sen vaikutuksista ovat saanet viljelijät ja maaseudun väestön miettimään vakuutusturvansa kattavuutta.

LähiTapiolan vakuutusedustaja Arto Kylmäniemi näkee tämän positiivisena ilmiönä. Hän kertoo, että asiakkaat ottavat nyt itse yhteyttä ja haluavat käydä läpi henkilöpuolen vakuutuksia. 

”Vahinkovakuuttaminen, kuten palovakuutuksen hoitaminen juoksee aina taustalla, mutta henkilöturvasta meillä on aina pitänyt vähän muistuttaa. Toimintaympäristö kuitenkin muuttuu ja nyt on herätty miettimään riskejä monelta kantilta. Kannattaa muistaa, että MTK:n ja LähiTapiolan pitkällinen yhteistyö näkyy jäsenetuhintana myös henkilövakuutuksissa”.

Yhteydenotoissa toivotaan turvantarkistuksia. Korona-ajan tuomat mahdollisuudet etätapaamisiin ja puhelinneuvotteluihin ovat opettaneet LähiTapiolan asiakkaat korvaamaan fyysiset käynnit. 

”Eivät ne kuitenkaan korvaa tilalla ja kotona käyntiä, joka on tietenkin luontevin tapa riskien kokonaisvaltaiselle kartoittamiselle. Onkin mukava, kun nyt taas pääsemme käymään tiloilla korona-ajan hellitettyä”, Kylmäniemi sanoo.

Arto Kylmäniemi valmistui agrologiksi (AMK) 20 vuotta sitten ja saman verran tulee vuosia täyteen tänä syksynä vakuutusedustajana. Tänä aikana maatilaympäristö ja maaseutuympäristö ovat olleet koko ajan muutoksessa. 

”Näyttää siltä, että vain muutos on pysyvää. Vakuutusyhtiössä toimiminen on ollut näköalapaikka maaseudun ja maatalouden toimintaan”.
 

Auni Vääräniemi, teksti ja kuva