Sisältöjulkaisija

null MTK-Ranua kiitti ja palkitsi Hyvää Suomesta -logoa käyttävän kauppiaan

Uutinen

MTK-Ranua kiitti ja palkitsi Hyvää Suomesta -logoa käyttävän kauppiaan

15.5.2019

Hyvää Suomesta -logojen käyttäminen kotimaisten elintarvikkeiden hintalapuissa etenee hyvin, eikä käytännön kauppaansa ottaneet kauppiaat jää huomioimatta.

MTK-Simo palkitsi tämän ansiokkaan toiminnan jo maaliskuussa kukittamalla K-Market Simontorin kauppiaan suomalaisesta ruokateosta. Ensimmäisenä alkuperämerkin hyllyihin esille tuomisen aloittivat juuri K-market Simontorin kauppiaat Linda ja Janne Vuollo.

Käytänne on nyt levinnyt Ranualle, missä Ranuan tuottajayhdistys pääsi toukokuun alulla kiittämään K-market Hillamarketin kauppiasta Anu Hietakangasta alkuperämerkin tuomisesta kotimaisten tuotteiden hintalappuihin.

Palkitsemistilaisuudessa Ranualla mukana olivat MTK-Ranuan puheenjohtaja Osmo Saukko, sihteeri Eija Nurmela ja hallituksen jäsen Olli Niemelä. Kukkien lisäksi Anu Hietakankaalle ojennettiin diplomi ja palkintolautanen.

”Palkinto on paitsi ranualaisten, myös koko Suomen maataloustuottajien puolesta”, Osmo Saukko totesi.

K-market Hillamarketissa Hyvää Suomesta -merkit ovat olleet noin kuukauden ajan käytössä maito- ja lihatuotteiden hintalapuissa. Kauppiaan mukaan ensimmäisenä merkin huomasivat paikalliset tuottajat. Muutkin asiakkaat ovat olleet kiinnostuneita merkistä.

Ranualla uskotaan, että kotimaisuuden korostaminen varmasti vaikuttaa myös asiakkaiden valintoihin, kun he huomaavat ja tiedostavat asian. Ranua on maatalousvaltainen kunta, sillä 17,6 prosenttia kunnan työpaikoista on alkutuotannossa. Ranualla on maatalousyrittäjiä 126, joista 25 maitotilaa, 16 nautatilaa ja 20 porotilaa.